vippi

Vippi kaverilta voi olla sudenkuoppa

Tilapäisten rahoitushuolien keskellä voi tuntua hyvältä idealta ottaa vippi kaverilta. Tällöin ei tarvitse etsiä parasta luotonantajaa tai täyttää lainahakemusta. Kaverilta otetussa vipissä voi kuitenkin piillä sudenkuoppa.

Suhtautuminen rahaan vaihtelee

Raha herättää aina yksilöllisiä tuntemuksia. Osa ihmisistä pitää visusti kiinni omistaan, eikä vippaa edes lähimmäisille. Osa suhtautuu leväperäisemmän, avoimempina raottamaan kukkaronnyörejä, kun kaverilla on tarve.

Vastaan voi kuitenkin tulla tilanteita, jolloin vippi vaihtaa omistajaa, mutta käsitys rahasta on aivan erilainen. Vipattu summa voi olla toiselle merkittävä, toiselle ainoastaan pieni taskuraha.

Hankalinta on, että ennen vippaamista on vaikea päästä selville kunkin todellisesta suhtautumisesta rahaan Siispä ikäviä yllätyksiä voi olla edessä myöhemmin. Et nimittäin voi olla varma miten merkittävä vippaamasi summa oli kaverisi mielestä.

Me NordCreditillä suhtaudumme kaikkiin asiakkaisiimme samalla, ammattimaisella ja ystävällisellä tavalla. Emme katso, kuinka suuri vippi on kyseessä tai kysele mihin tarpeeseen vippi tulee. Me vain vippaamme – mutta tietenkin vastuullisesti.

Vippi voi muuttaa suhtautumista sinuun

Suomalaiset ovat tunnettuja ”mitähän muut nyt ajattelevat”-mietinnöistään, jotka ovat useimmiten täysin turhia. Raha-asioissa on kuitenkin paikallaan miettiä, miten vippi muuttaa muiden suhtautumista sinuun?

Kaverilta otettu vippi paljastaa muille taloudellisen tilanteesi. Tässä ei välttämättä ole mitään pahaa, mutta et koskaan voi tietää, millaisin silmin kaverisi näkevät sinut jatkossa.

Viralliselta luotonantajalta, kuten NordCreditiltä otettu vippi ei paljasta muille mitään taloudellisesta tilanteestasi. Päinvastoin. Tietosi pysyvät tarkasti salattuna, eikä kukaan ulkopuolinen pääse niihin koskaan käsiksi.

vippi kaverilta

Maksun myöhästyminen tuhoaa suhteita

Pahinta kaverilta vippaamisessa on, jos joudut maksuvaikeuksiin, etkä pysty maksamaan vippiä takaisin sovitusti. Voit tietenkin yrittää neuvotella kaverisi kanssa, kuten voit neuvotella myös NordCreditin kanssa.

Neuvottelussa kaverin kanssa on kuitenkin ikävä sävy ja sovitusta aikataulusta lipsuminen aiheuttaa särön luottamukseen. Meille neuvottelut ovat arkipäivää, joten sinun ei niitä kannata säikähtää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös meidän vipit pohjautuvat samalla tavalla luottamukseen.

Meiltä otettu vippi ei kuitenkaan tule koskaan kaverisuhteiden väliin, joten voit olla huolettomin mielin.