Vippi 18-vuotiaalle: Kuluton vai Joustoluotto?

16.12.2016

Avainsanat:

NordCredit myöntää kahdenlaista vippiä 18-vuotiaalle. On NordCredit Kuluton, joka on perinteinen vippi ilman kuluja tai korkoa. Lisäksi on NordCredit Joustoluotto, joka on 100–3000 euron luottotili. Molemmissa lainoissa on puolensa. Kuluton sopii hyvin pieneen lainatarpeeseen talouden notkahtaessa. Joustoluotto tarjoaa sen sijaan pitkäaikaisempaa turvaa raha-asioihin avustamalla arkea luottokortin tavoin.

Kun 18 vuotta tulee mittariin, saa täydet oikeudet hakea lainaa Suomen eri luotonantajilta. Lainaehtona on kuitenkin se, että lainanhakijalla tulee olla tasaiset tulot. Esimerkiksi opintotuella elävillä myönnetään harvoin lainaa. Tämä on osa vastuullista luotonantoa.

Vippi 18-vuotiaalle: NordCredit Kuluton

NordCredit Kuluton on 100–300 euron suuruinen pikavippi. Se on ilmainen kertalaina, joka ei kerrytä kuluja tai korkoa laina-ajallaan. Lainatessasi esimerkiksi 300 euroa maksat saman 300 euroa takaisin. Sopimusehtojen mukaista laina-aikaa noudatettaessa vippi ei siis kasva korkoa.

Kuluttoman vipin laina-aika on 14 vuorokautta. Vippi tulee siis maksaa takaisin kahden viikon kuluessa kokonaisuudessaan kertamaksuna.

Mikäli lainaa ei maksa takaisin lainaehtojen määrittämässä laina-ajassa, muuttuu kuluton laina perinteiseksi pikavipiksi. Vippi alkaa kerätä korkoa ja sen maksuaika pitenee vuoden mittaiseksi. Esimerkiksi 100 euron suuruisen pikalainan kulut ovat 37,50 euroa. Vippi maksetaan takaisin 12 kuukauden aikana kuudessa kuukausierässä. Joka toinen kuukausi on siis lyhennysvapaa.

NordCredit Kuluton pähkinänkuoressa

  • Kuluton ja koroton
  • 100–300 euron kertalaina
  • 3-5 minuutin lainahakemus
  • 14 vuorokauden maksuaika

Kuluton vippi on ideaalisin hakea hiukan ennen palkkapäivää tasoittamaan arjen hankintoja. Sillä täyttää jääkaapin tai maksaa pois erääntyneen sähkölaskun. Palkkapäivänä vipin voi maksaa pois eikä laina-aika ehdi umpeutua. Näin vippi säilyy kuluttomana ja korottomana.

HAE KULUTON

 

 

Vippi 18-vuotiaalle

Pienelle vipille ei ole muita vaatimuksia kuin 18 vuoden ikä, vakituinen osoite Suomessa sekä puhdas luottohäiriörekisteri. Luottotietonsa menettäneelle lainanhakijalle luottoa ei myönnetä. NordCredit noudattaa vastuullista luotonantotapaa, eikä sen standardeihin kuulu luoton myöntäminen maksuhäiriömerkinnän saaneelle henkilölle. Maksuhäiriömerkintä voi pahimmillaan kestää jopa vuosia. Nopein keino päästä eroon maksuhäiriömerkinnästä on maksaa velkansa takaisin maksusuunnitelman mukaisesti.

Lainaa myönnetään näillä perusperiaatteilla, mutta jokaisen kannattaa punnita oma tilanteensa tarkasti ennen lainahakemuksen lähettämistä. Lainan hakeminen ei ole järkevää, jos tulot ovat todella pienet. Lainahakemus voidaan myös evätä, mikäli lainanhakijalla ei ole muita tuloja kuin esimerkiksi työttömyyskorvaus tai opintotuki.

Lainan takaisinmaksaminen voi olla hankalaa, jos kuukausittain jää käteen vain muutamia satasia. Lainan maksamatta jättäminen aiheuttaa ongelmia sekä lainantarjoajalle että lainaajalle. Tällöin maksusanktioista hyötyy ainoastaan perintätoimisto. Luotonantaja sen sijaan kärsii luottotappion ja lainanhakija menettää luottotietonsa.